Grillattu broileri Poppamiehen BBQ-kastikkeella


Mun mielestä broilerin reisipalat on paras broilerin osa grilliin ja Poppamiehen cherry & cola BBQ-kastike paras kastike niille. Reisipalassa on vähän enemmän rasvaa ja makua.

Grillatun broilerin kanssa toimii keitetyt perunat ja aivan ihana äidiltä opittu kermaviilikastike.

Tällä kertaa käytin Atrian Meheviä Mustapippuri -paloja. Aikaisemmin olen käyttänyt myös ihan lihatiskiltä saatavia broilerin reisipaloja. Nämä pienet palat kuitenkin kypsyvät todella paljon nopeammin grillissä, sillä reisipaloissa on yleensä luu sisällä jonka lämpeneminen kestää. Kannattaa kuitenkin testata reisipalaa! Siinä on todella maukas liha ja alhainen kilohinta.

Ja sitten päästään tän ruoan sankariin eli BBQ-kastikkeeseen. Mun ehdoton lemppari BBQ kastike jota käytän joka paikkaan on tämä Poppamiehen Cherry & Cola BBQ kastike. Sen maku on aika makea eikä siinä ole liikaa poltetta. Toinen hyvä kastike on myös Roasted Garlic -BBQ kastike, mutta nimensä mukaisesti siinä on sitten kunnolla valkosipulia!

Tässä seuraavassa asiassa on montaa eri koulukuntaa. Itse tykkään lisätä grillatessa BBQ kastikkeen vasta kun liha on jo kypsää, toiset lisäävät BBQ-kastikkeen heti grillauksen alkaessa. Teen näin siksi että haluan lihan kypsyvän ennen kuin BBQ kastike palaa ja haluan että grillattavat tuotteet irtoaa grillistä vähän helpommin. BBQ kastikkeissa on todella runsaasti sokeria, joten grillin maku tulee kyllä nopeasti.

Eli grillatun broilerin valmistus tapahtuu näin: Otan broilerin lämpimään n.30min ennen grillausta, näin broileri pysyy mehukkaampana. Kuivaan broilerit paperilla jos olen käyttänyt marinoitua tuotetta ja hieron niiden pintaan rypsiöljyä. Grillaan broilerin kevyesti, luutton liha kypsyy todella nopeasti eikä sitä tarvitse kääntää tässä vaiheessa. Sivelen kypsien tuotteiden päälle ihanaa BBQ-kastiketta ja käännän tuotteet kastike puoli alaspäin, paistan hetken aikaa jotta kastike karamellisoituu ja kevyesti palaa broilerin pintaan ja sivelen toisellekkin puolelle kastiketta ja käännän vielä uudestaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: