Napolilaistyylinen pizza on ihanaa, sitä ei käy kieltäminen. Tiedättehän, sellainen kiviuunissa paistettu taideteoas missä on kuohkea vaalea pohja, hyvää tomattikastiketta jota on hauduteltu tunteja ja päällä mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua ja basilikaa.
Tämä ei kuitenkaan ole sellainen pizza. Kotona teen pellillisen pizzaa mahdollisimman nopeasti runsailla täytteillä, tiedättehän näiden italialaisten pizzojen serkkua; suomalaista pizzaa. Tämä on resepti sellaiseen. Käytän pohjassa yleensä hiukan graham tai hiivaleipäjauhoja sillä haluan että pohjassa on edes hiukan kuituja.





Peltipizza resepti
2dl kädenlämpöistä vettä
0,5tl suolaa
1tl sokeri
1rkl öljy
2tl kuivahiivaa
1dl graham/hiivaleipäjauhoja
4dl vehnäjauhoja
3rkl tomattipyrettä
3rkl ketsuppia
0,5tl basilika
0,5tl sokeria
mustapippuria
haluamasi täyttteet
Sekoita veteen suola, sokeri, öljy ja kuivahiiva. Lisää grahamjauhot ja puolet vehnäjauhoista, vaivaa. Pikkuhiljaa lisää loputkin vehnäjauhoista ja vaivaa taikinaa kunnolla. Jätä taikina kohoamaan n.30 minuutin ajaksi.
Sekoita tomattikastikkeen ainekset sekaisin.
Kun taikina on kohonnut, kaulitse taikina leivinpaperin päälle.
Levitä pohjan päälle tomattikastike ja täytteet.
Paista 225 asteisessa uunissa melko alatasolla n.15-18min.
Vastaa