Perussämpylät


Itse rakastan sämpylöitä ja perusreseptiä muokkaamalla niistä saa erimakuisia fiiliksen mukaan. Tällä kertaa tein sämpylöitä ruisjauholla ja siirapilla. Tämä resepti on yleismaallinen perus resepti onnistuneisiin sämpylöihin.

Perussämpyläresepti

Vaikeustaso 🥄🥄🥄

5 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 rkl makeutta (sokeri, siirappi, hunaja)
11 g (pussi) kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl jotain muita jauhoja (ruisjauhoja, sämpyläjauhoja, ohrajauhoja yms.)

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja VAIVAA taikinaa. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

Leivo sämpylät. Laita uuni lämpenemään (225 astetta) vasta kun olet saanut sämpylät pyöriteltyä, sämpylät saa kohota sen aikaa kun uuni lämpenee. (Eli 10-15min.)

Paista sämpylöitä n.10min uunin keskitasolla ja nautiskele ne sipaisulla levitettä.

Entistä selkeämpiä reseptejä ja innostusta tarjolla!

Kapustan varressa -blogin hiljaiselon syy on tässä: viimeisen vuoden ajan olen kehittänyt tuotteita, jotka kannustaisivat erityisesti lapsiperheitä yhteisiin ruoanlaittohetkiin ja tarjoaisi selkeämpiä ohjeita ruoanlaittoon. Tuotteiden ensimmäiset versiot ovat vihdoin myynnissä! Käythän tutustumassa, että mistä on kyse!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: