Itse rakastan sämpylöitä ja perusreseptiä muokkaamalla niistä saa erimakuisia fiiliksen mukaan. Tällä kertaa tein sämpylöitä ruisjauholla ja siirapilla. Tämä resepti on yleismaallinen perus resepti onnistuneisiin sämpylöihin.
Perussämpyläresepti
Vaikeustaso 🥄🥄🥄
5 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 rkl makeutta (sokeri, siirappi, hunaja)
11 g (pussi) kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl jotain muita jauhoja (ruisjauhoja, sämpyläjauhoja, ohrajauhoja yms.)
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja VAIVAA taikinaa. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Leivo sämpylät. Laita uuni lämpenemään (225 astetta) vasta kun olet saanut sämpylät pyöriteltyä, sämpylät saa kohota sen aikaa kun uuni lämpenee. (Eli 10-15min.)
Paista sämpylöitä n.10min uunin keskitasolla ja nautiskele ne sipaisulla levitettä.
Vastaa