Porkkanakakku kuuluu syksyyn. Me ei maltettu odottaa maistaa tätä kakkua, joten kakusta puuttui pala jo ennen kun se edes pääsi pöytään. UPS! 😀
Resepti 20cm halkaisijalta olevaan porkkana kakkuun
Vaikeustaso 🥄🥄🥄
2 porkkanaa raastettuna (n.150g)
2dll fariinisokeria
0.25tl suolaa
1dl öljyä
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
0.5tl kanelia
2dl vehnäjauhoja
Kuorrute:
50g pehmeää voita
2dl tomusokeri
100g tuorejuusto
50g ranskankermaa
Sekoita taikinan ainekset sekaisin ja kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Itselläni oli käytössä vuoka jonka halkaisija oli 20cm halkaisija.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n.25-30min. Anna kakun jäähtyä.
Kuorrutetta varten vaahdota voi ja tomusokeri. Älä hätäänny, näin pieni määrä voita ei hevillä vatkaannu. Vatkaimella sekoittaen lisää tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä valmis kuorrute kakun päälle.
Kakku on parhaillaan päivän parin päästä.
Vastaa