Puolukkavispipuuro kuuluu syksyyn! Puolukat ei ole itse kerättyjä vaan löysin ne Prismasta ”eilisen tähteinä”. 4dl puolukkaa maksoi vain 16snt! Kannattaa siis tonkia niitä alelaareja, sieltä voi löytää löytöjä!
Mun mielestä vispipuurosta on turha siivilöidä kuitupitoisia kuoria pois, vaan tykkään ajaa puolukka-vesi seoksen sauvasekoittimella sileäksi mehuksi ennen kuin lisään mannaryynit.
Puolukkavispipuuro 6 annosta
Vaikeustaso 🥄🥄🥄
7 dl vettä
4 dl puolukkaa
1 dl sokeria
1.5 dl mannasuurimoita
Ripaus suolaa
Laita kattilaan puolukat ja osa vedestä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää loppu vesi ja sokeri. Kuumenna mehu kiehuvaksi.
Lisää mannasuurimot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen vispilällä. Jos lisäät kaikki kerralla sekoitamatta puurosta tulee klimppistä. Keitä 5min sekoitellen. Lisää ripaus suolaa (n.1/4tl).
Jäähdytä puuro.
Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi käsivatkaimella tai yleiskoneella. Valmis puuro on selkeästi vaaleampaa ja kuohkeaa.
Vastaa