Sämpylätaikinan voi myös vain levittää pellille levyksi ja leikata taikinan ruuduksi. Kypsänä sämpyläruudut on tosi näppärä vaan taittaa paloiksi!
Resepti pellilliseen sämpyläruutuja
Vaikeustaso 🥄🥄
5 dl lämmintä vettä tai maitoa
25 g voita sulana
1 rkl siirappia
5 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
Lämmitä neste ja sulata voi. Yhdistä neste, kaurahiutaleet, kuivahiiva, suola, siirappi ja voisula. Anna seoksen muhia n.10min, tässä ajassa seos alkaa kuplia. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa. Anna taikinan kohota n.20min.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille vehnäjauhoitetuin käsin.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna sämpyläruutujen kohota leivinliinan alla n.20-30min.
Leikkaa veitsellä sämpylälevyyn ruudukko ennen uuniin laittoa. Ripottele pinnalle vettä ja lisää kaurahiutaleita ruutujen päälle.
Paista 200 asteessa keskitasolla n.15-18min. Valmiit ruudut on kullanruskeita pinnalta.
Vastaa