Ylijäänyt puuro häviää hyvin näihin sämpylöihin joista tuli lisäks super pehmeitä!
Resepti pellilliseen sämpylöitä:
Vaikeustaso 🥄🥄
2 dl ylijäänyttä puuroa (kaura, ruis, neljäviljaa yms)
3 dl kuumaa vettä (kiehuvaa vettä jos puuro on ollut jääkaapissa)
1 ps (11g) kuivahiivaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
Sekoita vesi ja puuro sekaisin. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaa. Anna taikinan kohota rauhassa vähintään 30min.
Leivo sämpylät palleroiksi vehnäjauhoilla jauhotetuilla käsillä ja laita ne pellille kohoamaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Anna sämpylöiden kohota siihen asti kun uuni lämpenee. Paista sämpylöitä n.10min uunin keskitasolla.
Vastaa