Kotiruokaa parhaimmillaan: kalapihvejä perunamuusin kanssa. Kuten aikaisemminkin oon kertonut, meillä pakastin on täynnä kalaa eri muodoissa, ja jauhettu kala on mun lempparia kun ei tarvitse pelätä ruotoja. Oletteko nähneet kaupoissa valmiiksi jauhettua kalaa?🤔
Kala kannattaa hienontaa monitoimikoneella tai lihamyllyllä. Ja jos kalan jauhaa lihamyllyllä, kannattaa massa ajella läpi muutamaan kertaan että ruodot häviää!
Kalapihvit on mielestäni ihania, erityisen ihania näistä tekee se että nämä on rapeita pinnasta. Jotta rapeus syntyy, kierittelen kalapihvit -ja pullat yleensä korppujauhoissa ennen paistoa.
Olen tämän reseptin julkaisut aikaisemminkin mutta tässä uudestaan.
Kalapihvejä tai pullia neljälle:
Vaikeustaso 🥄🥄🥄
1dl tilli-sitruuna creme bonjouria
0.5dl korppujauhoja
1kananmuna
500g jauhettua kalaa
1,5tl suolaa
Korppujauhoja
Öljyä ja voita
Sekoita creme bonjouriin korppujauhot ja kananmuna ja suola. Lisää kala ja sekoita massa tasaiseksi.
Laita lautaselle korppujauhoja reilusti. Pyörittele massasta kalapyöryköitä tai taputtele kalapihvejä kosteilla käsillä, massa on tarkoituksella löysää. Pudota pyörykät korppujauhoihin ja jauhota ne kauttaaltaan. Pihvit kannattaa jauhoittaa siten, että laittaa pihvin korppujauhojen päälle ja ”hautaa” sen korppujauhoilla, eli ei kääntele niitä turhaan. Pullat ovat helpompia tehdä kuin pihvit!
Paista pyörykät voi-öljy seoksessa. Kaikilta pinnoilta. Tarjoile perunamuusin ja kermaviilikastikkeen tai ylijääneen creme bonjourin kanssa.
Vastaa