Tämä sämpylätyttö pääs taas leipomishommiin, tällä kertaa pyöräytin porkkanasämpylöitä. Tässä helppo ja ihana resepti!
Porkkanasämpylät (n.20 klp)
Vaikeustaso 🥄🥄
5 dl kuumaa vettä
3 porkkanaa raastettuna
2 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl grahamjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
8 dl vehnäjauhoja
Kuumenna vesi kuumaksi, varsinkin jos porkkanasi ovat kylmiä. Raasta porkkanat hienolla terällä.
Yhdistä vesi, porkkanaraaste, suola, kuivahiiva, hunaja, kaurahiutaleet, grahamjauho ja rypsiöljy. Seoksen pitää olla lämmintä, mutta ei missään nimessä polttavaa kun lisäät kuivahiivan. Lisää kuivahiiva ja vehnäjauhot.
Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista ja sitkoista. Anna taikinan kohota vähintään 30 min vedottomassa paikassa. Ei haittaa mitään, vaikka taikina vähän ”unohtuisikin” kohoamaan pidemmäksi aikaa. Leivo sämpylät, ja anna niiden kohota liinan alla 30 min.
Kasta kätesi vedellä ja kosketa kaikkien sämpylöiden pintaa, jotta ne kastuvat vähän. Ripottele sämpylöiden päälle kaurahiutaleita koristeiksi.
Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa n. 8-10 min.
Vastaa