Välillä tekee mieli perunarieskoja ilman että on valmista perunamuusia jääkaapissa. Tällä reseptillä tehdää pehmeitä rieskoja perunasta asti.
Pellillinen perunarieskoja (8klp)
Vaikeustaso 🥄🥄🥄
2-3 isoa jauhoista perunaa
vettä
1 tl suolaa
n.50 g voita
n. 1 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Kun perunat on kypsiä, muussaa ne taikinakulhossa. Mä painelin perunat siivilän läpi niin ei jäänyt ”sattumia”. Lisää perunan joukkoon voi, maito ja suola. Sekoita. Anna perunamuusin jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Lisää kananmuna ja jauhot perunamuusiin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta lumipallon kokoisia palloja, jotka asetat leivinpaperin päälle. Taputtele pallot littanoiksi rieskoiksi ja pistele niitä vähän haarukalla. Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 15 min. Voitele rieskat uunista tulon jälkeen halutessasi. Syö tuoreena!
Vastaa