Piimäkakkua isoanopille kahvileiväksi. Tiedättekö, on aika jännittävää viedä itselle aika tuntematonta leivinnaista ihmiselle, joka osaa tehdä kakun vaikka unissaa. Varsinkin kun resepti on vielä hänen omansa! Alkuperäinen resepti on mitattu kahvikuppeina. Minä muutin reseptin vähän helpommin kopioitavaksi ja muutin mitat deseiksi.
Itse piimäkakkuhan on helppo tehdä, aineksethan vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan! Kuinka moni muistaa tän kahvievään omista mummoloista?
Resepti 1 iso piimäkakku
2 dl rusinoita
1 dl vettä
4,5 dl piimää
4 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl kanelia
150g voita
Voita
Korppujauhoja
Laita rusinat likoamaan veteen, tämä (kuulema) autaa siinä, että rusinat jakautuisivat tasaisesti. Sekoita kuivat aineet ja sulata voi. Kaada rusinoista vedet pois ja sekoita ne ensin pieneen määrään kuivia aineita. Sekoita kaikki muut aineet sekaisin tasaiseksi taikinaksi.
Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Vastaa