Klassikkojen klassikko; mangojuustokakku! Tämä resepti on varmaan kaikille tuttu, mutta halusin julkaista tämän silti sillä tämä on HERKULLISTA! Tässä muutamia vinkkejä juustokakkujen valmistukseen yleensä;
- Laita leivinpaperi kakkupohjan pohjalle, kakku irtoaa helpommin ja siirtäminen on helpompaa
- Vuoraa irtopohjavuoan reunat joko reunakalvolla tai jauhota vuoka tomusokerilla. Näin kakku irtoaa helpommin kun se on valmis ja reuna pysyy nätimpänä. Reunakalvoa saa mm leivontaliike Confetista: https://www.confetti.fi/Confetin-korkea-reunakalvo-10m
- Lorauta keksipohjaan vähän öljyä, pohjasta tulee näin leikattavampi
Mangojuustokakku 10 hlö
Vaikeustaso 🥄🥄🥄
Öljyä
2-3rkl tomusokeria
Keksipohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
1 rkl öljyä
Täyte:
4 dl kuohukermaa
300 g Philadelphia tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Puolikas sitruunan mehu
tilkka vettä tai mehua
6 liivatetta
Kiille:
3 dl mangososetta
3 liivatetta
Ensiksi valmistele kakkuvuoka: pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, eli laita leivinpaperi vuokaan siten, että leivinpaperin reunat tulevat ”ulkopuolelle.” (Tämä helpottaa valmiin kakun irrottamista vuoasta.) Jos sinulla ei ole reunakalvoa, öljyä 24cm halkaisijan irtopohjavuoka sisäpuolelta ja ”jauhota” vuoka tomusokerilla. Tämä helpottaa kakun irrottamista reunoista sitten kun se on valmis.
Sitten itse kokkaamiseen! Murskaa keksit VAHVASSA muovipussissa kaulimella päältä paukutellen. Sulata voi ja lisää sen joukkoon rkl rypsiöljyä. (Tämä helpottaa, että pohjasta ei tule ihan yhtä kova.) Yhdistä voiöljyseos keksin murujen joukkoon ja sekoita tasaiseksi märkää hiekkaa muistuttavaksi seokseksi. Painele keksipohja kakkuvuoan pohjalle kevyesti.
Laita kakkutäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota kerma sillä välin, kun liivatteet likoavat. Notkista tuorejuusto sitruunamehulla ja sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
Ja sitten kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon KOKO AJAN VATKATEN, että liivate leviää tasaisesti.
Kääntele tuorejuustoseoksen sekaan kerma ja kaada seos pohjan päälle ja tasoita kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes pinta on jähmettynyt.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna tilkka (noin 0,5 dl) mangososeesta erikseen ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä liivatteellinen mangosose ja liivatteeton mangosose ripeästi sekoittaen. Kaada kiille kakun päälle varovasti mahdollisimman matalalta.
Anna kakun hyytyä muutama tunti kylmässä. Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku vuoastaan. Koristele kakku haluamallasi tavalla, hyvä kikka on lisätä kakun päälle koristeita pariton määrä. Se jostain syystä näyttää hyvältä.
Vastaa