Nugettien kaveriks mies toivoi mac and cheese:siä ja siksipä tartuin tuumasta toimeen ja aloin sitä tekemään. Mun on pakko olla rehellinen; en oo aikaisemmin tätä tehnyt ja syönytkin vain muutaman kerran ravintoloissa, mutta tästä tuli silti mun mielestä todella hyvää! Toisaalta, mitä muuta tällä juustomäärällä voisi tullakka
Juustomakarooni resepti (8 annosta)
Vaikeustaso 🥄🥄🥄🥄
Noin 400 g sarvimakaroonia
Vettä
Suolaa
100 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
3 dl ruokakermaa
5 dl vettä
5 dl raastettuja juustoja (voimakkaan makuiset parhaita. Mä käytin Jukolanjuuston cheddaria, parmesaania ja vähän mozzarellaa ”venyvyyttä” tuomaan.)
0,5 tl suolaa
Mustapippuria
Valkosipulirouhetta
Chilihiutaleita
1 dl raastettua mozzarellaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Keitä pasta puolikypsäksi suolavedessä.
Sulata voi tai margariini kattilassa ja lisää sen joukkoon vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää ruokakerma ja vesi sekoittaen vispilällä reippaasti. Keitä, kunnes kastike sakenee. Raasta noin 5 dl juustoja ja lisää ne kastikkeeseen muutamassa erässä, jotta juusto sulaa kastikkeen joukkoon. Lisää mausteet.
Voitele uunivuoka. Sekoita juustokastike makaroonin joukkoon. Kaada massa uunivuokaan ja ripottele päälle loppu mozzarella raaste.
Paista 200 asteisessa uunissa noin vartti, kunnes pinta ruskistuu.
Vastaa