Raparperipiirakka on kuulunut koulun loppuun meidän perheessä, silla äiti teki sitä AINA koulun päättäjäispäivänä kun asuin vielä kotona. Tässä helppo ja nopea raparperipiirakan ohje, joka saattaa näyttää tutulta, sillä se on muunnelma monelle tutusta maisemakahvilan raparperipiirakasta.
Hyvää lomaa kaikkille, joilla se tänään alkoi!🌞
Raparperipiirakka 8 annosta
Vaikeusaste 🥄🥄
Muru:
125 g huoneenlämpöistä voita
1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
Taikinaan:
suurinosa murusta
1 Kananmuna
1 rkl turkkilaista jogurttia
0,75 dl kevyt- tai täysmaitoa
5 dl raparperia
Vaalea täyte:
200 g turkkilaista jogurttia
1 dl sokeri
Muna
2 tl vaniljasokeri
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Möyhi kuivat aineet voihin ja ota murua noin 1 dl sivuun.
Lisää jäljelle jäävään muruseokseen kananmuna, reilu lusikallinen jogurttia ja maito. (Voit käyttää myös piimää jos sitä kaapista löytyy.)
Pilko raparperit.
Sekoita täytteen ainekset sekaisin.
Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle. Levitä taikinan päälle leikatut raparperit, kaada päälle täyte ja ripottele pinnalle jäljellä oleva muruseos. Paista piirakkaa 175 n.35-45min. Tarjoile jäähdytettynä.
Vastaa