Mehevä browniepohja, täyteläinen vaniljajuustokakkumassa ja kirpeä vadelma luovat täydellisen yhtälön tässä voiton ja juhlan kakussa!
Vadelmajuustokakku browniepohjalla
8 annosta
Vaikeustaso 🥄🥄🥄🥄
Browniepohja
50 g voita
0,75 dl sokeria
80 g tummaa suklaata
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 dl vehnäjauhoa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sulata voi ja lisää sen joukkoon sokeri ja rouhittu suklaa. Anna sokerin ja suklaan sulaa voin joukkoon rauhassa. Lisää yksi kananmuna ja sekoita massa tasaiseksi rivakasti. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne suklaaseokseen käännellen, kunnes taikina on tasaista.
Pingota 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat ruokaöljyllä. Kaada taikina kakkuvuokaan ja levitä se tasaiseksi. Paista pohjaa noin 10–15 min uunin keskitasolla, huom. pohja saa jäädä kosteaksi! Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaniljajuustokakkumassa
6 liivatelehteä
Tilkka kuumaa vettä
300 g tuorejuustoa
200 g vanijarahkaa
1 tl vaniljauutetta
1,5 dl sokeria
2 dl vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka, vaniljauute ja sokeri sekaisin. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivatelehtiliuos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Yhdistä kermavaahto nostellen tuorejuustoseoksen. Jos sinulla on käytössä reunakalvoa, irrota browniepohja vuoasta hellävaroen ja hivuta vuan sisäpuolelle pohjan ja reunan väliin reunakalvo. Levitä juustokakkumassa browniepohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
Vadelmakiille
400 g vadelmia
2 dl sokeria
2 liivatelehteä
Tilkka kuumaa vettä
Jos käytät ulkomaalaisia vadelmia laita vadelmat kattilaan ja keitä vadelmia 2 minuuttia. Jos käytät kotimaisia vadelmia voit jättää vadelmien keiton väliin.
Soseuta vadelmat ja siivilöi sose, jotta saadaan sileää pyreettä. Jos olet keittänyt vadelmat, jäähdytä pyre noin huoneenlämpöiseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä ja liuota pehmenneet liivatelehdet veteen. Kaada liivatelehtiseos vadelmapyreen sekaan ja sekoita rivakasti. Kaada vadelmakiille jähmettyneen vaniljajuustokakun päälle ja anna kakun olla kylmässä vähintään 1.5 tuntia, jotta päällinen jähmettyy.
Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiski marjoilla tai suklaalla.
Hyvää!
TykkääTykkää
Hyvä että maistuu!
TykkääTykkää