Italianpata oli yksi ruoista, joista en pitänyt yhtään lapsena, sillä ne valmiista pusseista valmistuvat italianpadat ryttyisillä herneillä oli mielestäni noh… Pahoja. Kun kotitaloustunnilla 7. luokalla kotitalouden opettaja Ritva esitteli tämän reseptin, oli kuin pilvet olisivat siirtyneet ja aurinko alkanut paistaa! (Noh ei ehkä ihan noin dramaattista, mutta jonkunlainen ahaa-elämys silti silloin tuli. :D)
Tämä arkiruoka vaatii vain 1. padan ja hetken aikaa valmistua. Arkiruokaa parhaimmillaan siis!
Italianpata 4-6 annosta
Vaikeustaso 🥄 🥄 🥄
400 g naudanjauheliha
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chiliseosta
jauhettua mustapippuria
800 g tomattimurskaa
6 dl vettä
Lihaliemifondi
1 tl sokeria
4 dl tummia makaroneja
200 g maissia
200 g herneitä
paprika
Pilko sipulit. Ruskista jauheliha ja lisää sen joukkoon mausteet. Lisää tomaattimurska, vesi, lihaliemifondi ja sokeri. Lisää lopuksi makaronit ja keitä noin 6 min. Pilko sillä välin paprika. Lisää maissi, herneet ja paprika pataan ja keitä vielä 3 min.
Tarjoile juustoraasteen tai juustosiivujen kanssa.
Vastaa