Tuore leipä tuoksuu aivan ihanalta! Tunnin päästä teilläkin voi tuoksua tuore kauraleipä! Tällä reseptillä syntyy pehmoista kauraleipää tai pieniä sämpylöitä. Jos teet sämpylöitä, paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10 min.
Vaikeustaso 🥄🥄
5 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 ps kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Yhdistä vesi, suola, siirappi, kuivahiiva, kaurahiutaleet ja hiivaleipäjauhot isossa taikinakulhossa. Lisää vehnäjauhoja ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
Anna taikinan kohota n. 30 min. Leivo taikinasta kaksi leipää. Jos haluat tehdä leipiin kuvioita, käytä leipien leipomisessa vehnäjauhoja ja tee terävällä veitsellä leipien pintaan kuvioita. Kun leivät kohoavat, leipiin syntyy kuvan mukaisia kuvioita ja taikina ei rakoile ns. mistä sattuu.
Laita uuni lämpenemään ja anna leipien kohota n.30 min huoneen lämmössä. Kun leivät ovat kohonneet, heitä uunin pohjalle noin 1 dl vettä, jotta uuniin syntyy höyryä. Paista leipiä 200 asteessa noin.30 min. Kypsä leipä ”kumisee” kun sen pohjaa koputtaa!
Vastaa