Kauraleipä


Tuore leipä tuoksuu aivan ihanalta! Tunnin päästä teilläkin voi tuoksua tuore kauraleipä! Tällä reseptillä syntyy pehmoista kauraleipää tai pieniä sämpylöitä. Jos teet sämpylöitä, paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10 min.

Vaikeustaso 🥄🥄

5 dl vettä

1 tl suolaa

2 rkl siirappia

1 ps kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

4 dl hiivaleipäjauhoja

n. 3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Yhdistä vesi, suola, siirappi, kuivahiiva, kaurahiutaleet ja hiivaleipäjauhot isossa taikinakulhossa. Lisää vehnäjauhoja ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota n. 30 min. Leivo taikinasta kaksi leipää. Jos haluat tehdä leipiin kuvioita, käytä leipien leipomisessa vehnäjauhoja ja tee terävällä veitsellä leipien pintaan kuvioita. Kun leivät kohoavat, leipiin syntyy kuvan mukaisia kuvioita ja taikina ei rakoile ns. mistä sattuu.

Laita uuni lämpenemään ja anna leipien kohota n.30 min huoneen lämmössä. Kun leivät ovat kohonneet, heitä uunin pohjalle noin 1 dl vettä, jotta uuniin syntyy höyryä. Paista leipiä 200 asteessa noin.30 min. Kypsä leipä ”kumisee” kun sen pohjaa koputtaa!

Entistä selkeämpiä reseptejä ja innostusta tarjolla!

Kapustan varressa -blogin hiljaiselon syy on tässä: viimeisen vuoden ajan olen kehittänyt tuotteita, jotka kannustaisivat erityisesti lapsiperheitä yhteisiin ruoanlaittohetkiin ja tarjoaisi selkeämpiä ohjeita ruoanlaittoon. Tuotteiden ensimmäiset versiot ovat vihdoin myynnissä! Käythän tutustumassa, että mistä on kyse!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: