Kaikki reseptit

Pullataikina

Pullaan liittyy itsellä niin paljon muistoja yhteisistä leivontahetkistä äidin kanssa. Meillä pullaa leivottiin melkein joka lauantai. Pulla on mielestäni parhaita ja helpoimpia leivonnaisia joiden leipomiseen voi ottaa lapsetkin mukaan! Lisäksi pullan raaka-aineet ei maksa maltaita! 

Reseptiin

Mokkapalat ilman vatkausta

Originally posted on Kapustan varressa:
Mokkapalat taitaa olla kaikille suomalaisille tuttu herkku. Mä oon etsinyt ja kehitellyt sitä täydellistä mokkapalareseptiä ja tällä kertaa taisin päästä aika lähelle napakymppiä! Tässä reseptissä vatkaimet saa vapaapäivän, sillä taikinaan ei tarvitse vaahdotella mitään. Resepti pelliliseen mokkapaloja: Vaikeustaso 🥄🥄🥄 2 kananmunaa3 dl piimää2.75 dl sokeria 5 dl vehnäjauhoja0,5 dl leivontakaakaota0.5…

Reseptiin

Raparperi-mansikka britakakku

Tähän britakakkuun tein raparperi curdin väliin, jota jäi kyllä ylikin! Pitää syödä loput vaikka lettujen kanssa. Raparperi curdin lisäksi väliin sujahti mansikoita ja kermarahkaa mitkä maistuu ihanalta runsasmarenkisen britakakkupohjan kanssa!

Reseptiin

Raparperipiirakka jogurtilla

Raparperipiirakka on kuulunut koulun loppuun meidän perheessä, silla äiti teki sitä AINA koulun päättäjäispäivänä kun asuin vielä kotona. Tässä helppo ja nopea raparperipiirakan ohje, joka saattaa näyttää tutulta, sillä se on muunnelma monelle tutusta maisemakahvilan raparperipiirakasta.

Reseptiin

Mustikkamuffinnit

Vieläkö sieltä pakastimesta löytyy mustikoita? Meillä mustikoita sujahti näihin ihaniin mustikkamuffinneihin! Nää sopis myös hyvin äitienpäivän viemiseksi, vai mitä ootte mieltä?

Reseptiin

Berliininmunkit/hillomunkit

Kumpi saa sulle hymyn huulille; hillomunkki vai berliininmunkki? Meillä mä tykkään enemmän hillomunkista ja mies rakastaa pomadaa, jonka tein tällä kertaa ite! Pomadan valmistus on itseasiassa aika yksinkertaista, mutta se vaatii aikaa ja lämpömittarin. Pomada säilyy hyvin jääkaapissa, ja se kannattaisikin tehdä edellisenä päivänä tekeytymään. Mä kuitenkin tein munkit ja pomadan samana päivänä, enkä havainnut mitään ongelmaa.

Reseptiin

Herkkusieni-pekonipasta

Grillaillessa ja oikeastaan grillattuja herkkusieniä syödessä mulle tuli ajatus; nää maut toimis tosi hyvin myös pastassa! Tähän keliin tää pasta toimii hyvin sillä vaikka kelit ei helli, voi silti nauttia grilliruoan mauista. Tämä resepti ei välttämättä kaipaa pekonia, joten jos tätät pekonin pois saat herkullisen kasviruoan!

Reseptiin

Bagelit

Riinkelin ja sämpylän erot on mun mielestä siinä, että ensinnäkin rinkelissä on reikä ja niitä keitetään hetki ennen paistamista. Keittämisen vuoksi rinkeleihin tulee aavistuksen sitkeä pinta. Ihanaa!

Reseptiin

Suklaavanukas

Tämä suklaavanuakas lohduttaa kiireissä ja ilahduttaa vapainapäivinä. Tästä suklaavanukkaasta tuli ihanan paksua ja täyteläistä keltuaisten ansioista. Mies sanoi että maistuu ihan jakky-vanukkaalta, eli lopputulos on aika lähellä täydellisyyttä! Eikun testaamaan, pysyykö teillä lusikat tästä ihanasta jälkiruoasta erossa, meillä ei nimittäin!

Reseptiin

Linssilasagne

Tällä kertaa lasagnekastikkeeseen humpsahti punaisia linssejä. Mä surrautin linssikastikkeen tasaiseksi muhennokseksi sauvasekoittimella, sillä en niin välitä linssien suutuntumasta. Uskoisin et tää maistuis muillekkin nirsoille aikuisille ja lapsille!

Reseptiin

Hedelmäkiisseli

Jotkut saattaisivat kutsua tätä jälkkäriä hedelmä- tai aurinkokiisseeliksi, mutta minulle tämä on aina ollut, ja tulee aina olemaan tipukiisseli. Tipukiisseli kuuluu mun mielestä pääsiäisen odotukseen ja taisin odottaa sitä pienenä jopa enemmän kuin suklaamunia! 😀

Reseptiin

Mokkapalat ilman vatkausta

Mokkapalat taitaa olla kaikille suomalaisille tuttu herkku. Mä oon etsinyt ja kehitellyt sitä täydellistä mokkapalareseptiä ja tällä kertaa taisin päästä aika lähelle napakymppiä! Tässä reseptissä vatkaimet saa vapaapäivän, sillä taikinaan ei tarvitse vaahdotella mitään.

Reseptiin

Juustoinen savunakkikeitto

Lämmittävät keitot on ollu mun lemppareita tänä talvena ja tää keitto hyppäs heti parhaimmistoon! Ihanat savunakit ja sulatejuusto saa tän keiton maistumaan jollain tavalla lämpimältä halaukselta, jos niin voi sanoa.

Reseptiin

Tuunattu purkkihernari

Välillä tekee mieli hernaria, vaikka herneet ei olis vielä likoamassa. Tällöin avuksesi saapuu Jalostajan hernari jota voidaan tuunata! Tässä vinkkejä valmis hernarin tuunailuun.

Reseptiin

Runebergin tortut

Runebergin tortuthan on taiottu alunperin ruokakomeroista olevista raaka-aineista; keksien jämistä, hillosta jne. Tämän periaatteen takia minun mielestä nykyäänkin on turha ostaa karvasmantelia ja punssia, jos niitä ei käytä koko loppuvuonna. Siksi mä kostutan tortut kahvilla maustetulla sokeriliemellä, toimii! Kahvia on juuri sen verran, että se ei maistu mutta tuo ns. sitä jotain torttuun.

Reseptiin

Texmex-lasagne

Tässä texmex lasagnessa käytetään Koskenlaskija ruokaa juustokastikkeen sijaan eikä tarvita useampaa maustettakaan sillä tässä käytetään tacomausteseosta mausteena. Voiko helpommaksi mennä?

Reseptiin

Marjaisa vispipuuro

Vispipuuroa pakastimen aarteista. Tässä puurossa maistuu vadelma, mustikka ja kirpakkuutta antaa mustaherukka. Ihanaa! Tätä puuroa nautiskellessa mietiskelin: kannatti pyllöttää mustikkametsässä kesällä ilta toisensa jälkeen!

Reseptiin

Pataleipä

Mä olen yleensä enemmän sämpylätyttöjä, sillä ne on nopeita. Mutta tälläkertaa minua laiskotti ja laiskotukseen sopii leipä, johon kosketaan mahdollisimman vähän. Kuulit oikein! Tämä leipä on omiaan niille, ketkä ei tykkää leipoa. Toisaalta leipä vaatii aikaa.

Reseptiin

Makkarakeitto

Arki ja arkiruoat! Keittoruoat on edullisia arkiruokia. Tällä samalla keittopohjalla saat keiteltyä myös siskonmakkarakeiton!

Reseptiin

Meksikolainen jauhelihakeitto

Mausteet ja tomatti toi mulle mieleen meksikon, joten tässä olis; meksikolainen jauhelihakeitto! Jos haluat vähentää lihan syöntiä, vähennä lihan määrää reseptissä puoleen ja rumpsauta mukaan vaikka papuja!

Reseptiin

Pähkinäkakku

Tämän resepti on alkujaan mun siskolta. Rakastuin kakkuun ensipuraisulla ja se on jäänyt mun vakioresepteihin. Tämä mun kuvassa oleva mallikakku on tehty tavallista pienemmällä vuoalla puolikkaalla reseptillä. Tällä reseptillä tulee yksi kuivakakku n.1,5 l vuokaan.

Reseptiin

Mallasleipä

Jouluun, ja miks ei myös muihin juhliin, kuuluu mun mielestä mallasleipä. Mun mielestä parasta mallasleivässä on tuo ihana kiiltavä kuori joka syntyy kun leipää voidellaan siirappi-voiseoksella.

Reseptiin

Maksalaatikko

Maksalaatikkoa on helppo tehdä myös itse! Samalla saat päättää, haluatko laatikkoosi rusinoita vai et. Tästä reseptistä ei rusinoita puutu!

Reseptiin

Kasvispihvit

Marraskuu, pimeys ja syksyn loppukiri kouluhommissa vie veronsa eikä oikein jaksa kokkailla mitään uutta. Mun on kuitenkin pitkään tehnyt mieli kasvispihvejä ja tänään otinkin itsestäni niskasta kiinni ja tein kasvispihvejä lohkoperunoiden ja (mintuttoman) tsatsikin kanssa.

Reseptiin

Kalapihvit

Kotiruokaa parhaimmillaan: kalapihvejä perunamuusin kanssa. Kuten aikaisemminkin oon kertonut, meillä pakastin on täynnä kalaa eri muodoissa, ja jauhettu kala on mun lempparia kun ei tarvitse pelätä ruotoja.

Reseptiin

Bataatti-linssikeitto

Etätyöt, kotiasut ja pikalounaat (sohvalla) on tulleet tutuksi nyt tässä syksyn aikana. Syksyn aikana oon myös rakastunut sosekeittoihin, intialaisiin mausteisiin ja bataattiin. Näitä kaikkia on tässä ihanassa, lämmittävässä keitossa. Proteinia tähän keittoon tuo punaiset linssit. Tämä keitto vaan paranee lämmittäessä, joten se on täydellinen lounas!

Reseptiin

Itsetehdyt kalapuikot

Mä taisin olla 19v kun maistoi ekaa kertaa kalapuikkoja. Mun isä on innokas kalamies, joten kalaa syötiin monta kertaa viikossa kun olin lapsi. Sen vuoksi mulle vaalea kala, kuten kuha tai siika, ei ole ollut suuressa arvossa. Kuitenkin nyt aikuisena kun kalaa syö harvemmin niin onhan se hyvää! Nämä itse tehdyt kalapuikot painii ihan eri sarjassa kuin pakastealtaan hirvitykset.

Reseptiin

Mausteinen kanakastike

Ihan ensiksi mun pitää kertoa: en oo ikinä käynyt Intiassa, Thaimaassa tai muuallakaan missä syödään curryja. Ja sitten se toinen vielä painavampi salaisuus: en oikein nauti tulisesta ruoasta. Nautin kuitenkin mausteisuudesta ja tässä ruoassa onkin paljon mausteita!

Reseptiin

Tomaatti-linssikeitto

Tomaatit ja linssit yhteen soppii! Linssit tuo kevyeen tomattikeittoon ruokaisuutta ja kun linssit soseuttaa, ei niitä edes huomaa! Sopii myös nirsommille syöjille!

Reseptiin

Puolukkavispipuuro

Mun mielestä vispipuurosta on turha siivilöidä kuitupitoisia kuoria pois, vaan tykkään ajaa puolukka-vesi seoksen sauvasekoittimella sileäksi mehuksi ennen kuin lisään mannaryynit.

Reseptiin

Koskenlaskija kasvissosekeitto

Tiedättehän te että jotkut ruoat ovat sellaisia, että niiden maku on hyvin syvällä muistoissa. Mulle sellainen ruoka on äidin tekemä kasvissosekeitto, mun lapsuuden lempiruoka. Mun äiti käyttää kasvissosekeittossa aina sitä pala-koskenlaskijaa, ruokakermaa sekä aromisuolaa.

Reseptiin

Perunamuusi

Perunamuusin abc: a)valitse jauhoinen perunalajike muusiin b) muussaa perunat sähkövatkaimella ÄLÄ missään nimessä käytä sauvasekoitinta tai tehosekoitinta! Jos sulla ei oo sähkövatkainta, voit muussata perunat siivilän läpi painelemalla ja c) lisää muussatuihin perunoihin sopiva määrä voita, maitoa ja suolaa.

Reseptiin

Jauhelihakeitto

Onnea on kun kotona odottaa lämmitysvalmis ruoka kun tulee töistä kotiin.❤ Koska arki on hetkistä, on ruokien etukäteen valmistus fiksua. Keitot on hyviä arkiruokia ja ne kestää lämmitystä. Tällä kertaa tein jauhelihakeittoa, joka sai kyytipojakseen viikonloppuna tehtyjä ja pakastettuja sämpylöitä.

Reseptiin

Perussämpylät

Itse rakastan sämpylöitä ja perusreseptiä muokkaamalla niistä saa erimakuisia fiiliksen mukaan. Tällä kertaa tein sämpylöitä ruisjauholla ja siirapilla. Tämä resepti on yleismaallinen perus resepti onnistuneisiin sämpylöihin.

Reseptiin

Kaalilaatikko

Mä oon oppinut tykkäämään kaalilaatikosta vasta muutaman vuoden aikana enkä sitä ole tehnytkään kuin vuoden päivät. Aiemmin pidin kaalilaatikon tekemistä hankalana ja aikaavievänä, mutta itselleni tää tapa on toiminut hyvin. Aikaa kannattaa kuitenkin varata aika paljon, n.pari tuntia, jotta laatikko saa rauhassa muhia uunissa ja pannulla.

Reseptiin

Porkkanakakku

Porkkanakakku kuuluu syksyyn. Me ei maltettu odottaa maistaa tätä kakkua, joten kakusta puuttui pala jo ennen kun se edes pääsi pöytään.

Reseptiin

Kinkkukiusaus

Kotiruokien klassikko: kinkkukiusaus. Itse tykkään tehdä kinkkukiusauksen tuoreesta perunasta, koska tässä ruoassa vaiva palkitaan mielestäni. Tää kiusaus on super tavallinen ja siksi helposti tuunattavissa!

Reseptiin

Jauhelihakastike spagetille

Tulen varmaan ikuisesti muistamaan kun kotsan tunnilla opettaja kuulutti: ”Tänään opitte tekemään niin hyvää jauhelihakastiketta että se ei tarvitse ketsuppia.” Äitini on sanonut että ei saa valehdella, enkä valehtele tässäkään asiassa; tämä ei ole se resepti minkä opin yläasteella ja kyllä, tässä kastikkeessa on ketsuppia ja KYLLÄ TÄMÄ ON HYVÄÄ!

Reseptiin

Kalkkunapihvit

Kalkkunapihvit ja karamellisoitua sipulia.😍 Karamellisoitu sipuli ei tietenkään ole pakollinen lisuke, mutta ah niin hyvää! Jos skippaat karamellisoidun sipulin, kalkkunapihvit on oikeasti nopeita valmistaa arkenakin! Kalkkunapihveissä ei ole käytetty korppujauhoja, eli ne ovat gluteenittomia.

Reseptiin

Kasvis-halloum curry

Kasvis-halloumcurry ja naanleivät on herkkua! Nyt on monien kasvisten satokausi, joten niitä kannattaa syödä nyt kaksin käsin. Jääkaapissa mulla oli halloumia, mut tähän curryyn sopii myös tofu loistavasti. Koska en ole vegaani, käytän kanalientä tuomaan syvyyttä ruokaan. Ruoka ei ole tulinen vaan pehmeän mausteinen. Curryä voi syödä riisin kanssa (basmati on parasta intialaisen kanssa) tai kuten mä, naanleivän kanssa.

Reseptiin

Lasagne

Lasagne on aikaavievä mutta herkullinen viikonloppuruoka. Tälläkertaa tein ihan tavallisen jauhelihalasagnen. Hyvän lasagnen salaisuus on juustokastike ja lasagnen vetäytyminen.

Reseptiin

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on meidän perheen suosikki. Mun lapsuuden kodissa siskonmakkarakeittoa ei juurikaan syöty joten tähän mulla ei oo mitään yhtä ja ainoaa oikeaa reseptiä. Tykkään kuitenkin maustaa siskonmakkarakeiton yleensä chilillä ja paprikalla, jotta se on ihanan lämmittävää. Tällä kertaa siskonmakkarakeiton kanssa maistui pannulla paistettu juusto-toast.

Reseptiin

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑