Leivonnaiset

Pulla, piirakat, keksit, suklaakakku… Kuka voi oikeasti sanoa että ei tykkää leivonnaisista?

Pullataikina

Pullaan liittyy itsellä niin paljon muistoja yhteisistä leivontahetkistä äidin kanssa. Meillä pullaa leivottiin melkein joka lauantai. Pulla on mielestäni parhaita ja helpoimpia leivonnaisia joiden leipomiseen voi ottaa lapsetkin mukaan! Lisäksi pullan raaka-aineet ei maksa maltaita! 

Reseptiin

Mustikkapiirakka pullapohjalla

Mustikkapiirakka pullapohjalla on mun miehen ja sen puolen suvun ”se-piirakka”. Meillä ei ikinä tehty mustikkapiirakkaa pullapohjaan mutta onhan tämä hyvää maidon kanssa!

Reseptiin

Ruisletut

Ruisjauhot sopivat hyvin lettuihin! Ruisjauho tuo lettuihin tiettyä syvyyttä ja tietysti kuituja!

Reseptiin

Raparperi-mansikka britakakku

Tähän britakakkuun tein raparperi curdin väliin, jota jäi kyllä ylikin! Pitää syödä loput vaikka lettujen kanssa. Raparperi curdin lisäksi väliin sujahti mansikoita ja kermarahkaa mitkä maistuu ihanalta runsasmarenkisen britakakkupohjan kanssa!

Reseptiin

Raparperipiirakka jogurtilla

Raparperipiirakka on kuulunut koulun loppuun meidän perheessä, silla äiti teki sitä AINA koulun päättäjäispäivänä kun asuin vielä kotona. Tässä helppo ja nopea raparperipiirakan ohje, joka saattaa näyttää tutulta, sillä se on muunnelma monelle tutusta maisemakahvilan raparperipiirakasta.

Reseptiin

Mustikkamuffinnit

Vieläkö sieltä pakastimesta löytyy mustikoita? Meillä mustikoita sujahti näihin ihaniin mustikkamuffinneihin! Nää sopis myös hyvin äitienpäivän viemiseksi, vai mitä ootte mieltä?

Reseptiin

Berliininmunkit/hillomunkit

Kumpi saa sulle hymyn huulille; hillomunkki vai berliininmunkki? Meillä mä tykkään enemmän hillomunkista ja mies rakastaa pomadaa, jonka tein tällä kertaa ite! Pomadan valmistus on itseasiassa aika yksinkertaista, mutta se vaatii aikaa ja lämpömittarin. Pomada säilyy hyvin jääkaapissa, ja se kannattaisikin tehdä edellisenä päivänä tekeytymään. Mä kuitenkin tein munkit ja pomadan samana päivänä, enkä havainnut mitään ongelmaa.

Reseptiin

Piimäkakku

Piimäkakku on helppo ja perinteinen kuivakakku. Tässä iso-anopin resepti!

Reseptiin

Mokkapalat ilman vatkausta

Mokkapalat taitaa olla kaikille suomalaisille tuttu herkku. Mä oon etsinyt ja kehitellyt sitä täydellistä mokkapalareseptiä ja tällä kertaa taisin päästä aika lähelle napakymppiä! Tässä reseptissä vatkaimet saa vapaapäivän, sillä taikinaan ei tarvitse vaahdotella mitään.

Reseptiin

Runebergin tortut

Runebergin tortuthan on taiottu alunperin ruokakomeroista olevista raaka-aineista; keksien jämistä, hillosta jne. Tämän periaatteen takia minun mielestä nykyäänkin on turha ostaa karvasmantelia ja punssia, jos niitä ei käytä koko loppuvuonna. Siksi mä kostutan tortut kahvilla maustetulla sokeriliemellä, toimii! Kahvia on juuri sen verran, että se ei maistu mutta tuo ns. sitä jotain torttuun.

Reseptiin

Pähkinäkakku

Tämän resepti on alkujaan mun siskolta. Rakastuin kakkuun ensipuraisulla ja se on jäänyt mun vakioresepteihin. Tämä mun kuvassa oleva mallikakku on tehty tavallista pienemmällä vuoalla puolikkaalla reseptillä. Tällä reseptillä tulee yksi kuivakakku n.1,5 l vuokaan.

Reseptiin

After eight- leivokset

Minttusuklaa ja ihana mehevä browniepohja yhdistyy näissä herkullisissä pikku leivoksissa. Täydellisiä jouluun!

Reseptiin

Fazerinakääretorttu

Kääretorttu on helppo ja nopea tarjottava! Tässä reseptissä on kääretorttulevyn resepti ja ihanan pehmeä fazerinatäyte!

Reseptiin

Porkkanakakku

Porkkanakakku kuuluu syksyyn. Me ei maltettu odottaa maistaa tätä kakkua, joten kakusta puuttui pala jo ennen kun se edes pääsi pöytään.

Reseptiin

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑