Välillä arkenakin tekee mieli jälkkäriä tai jotain ihanaa herkkua! Tältä sivulta löydät helppoja reseptejä herkullisiin makeisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Tekisikö mielesi pullaa, kakkua vai vaikka vispipuuroa? Täältä löydät ohjeet kaikkiin näihin!

Pullataikina
Pullaan liittyy itsellä niin paljon muistoja yhteisistä leivontahetkistä äidin kanssa. Meillä pullaa leivottiin melkein joka lauantai. Pulla on mielestäni parhaita ja helpoimpia leivonnaisia joiden leipomiseen voi ottaa lapsetkin mukaan! Lisäksi pullan raaka-aineet ei maksa maltaita!
Reseptiin
Pähkinäinen mysli
Mun mielestä muromyslissä parasta on rapeat sattumat ja niitä tässä on PALJON! Ei siis haittaa vaikka sattumien määrän puolittaisikin.🤭
Reseptiin
Vadelmajuustokakku browniepohjalla
Mehevä browniepohja, täyteläinen vaniljajuustokakkumassa ja kirpeä vadelma luovat täydellisen yhtälön tässä voiton ja juhlan kakussa!
Reseptiin
Mustikkapiirakka pullapohjalla
Mustikkapiirakka pullapohjalla on mun miehen ja sen puolen suvun ”se-piirakka”. Meillä ei ikinä tehty mustikkapiirakkaa pullapohjaan mutta onhan tämä hyvää maidon kanssa!
Reseptiin

Raparperi-mansikka britakakku
Tähän britakakkuun tein raparperi curdin väliin, jota jäi kyllä ylikin! Pitää syödä loput vaikka lettujen kanssa. Raparperi curdin lisäksi väliin sujahti mansikoita ja kermarahkaa mitkä maistuu ihanalta runsasmarenkisen britakakkupohjan kanssa!
Reseptiin
Raparperipiirakka jogurtilla
Raparperipiirakka on kuulunut koulun loppuun meidän perheessä, silla äiti teki sitä AINA koulun päättäjäispäivänä kun asuin vielä kotona. Tässä helppo ja nopea raparperipiirakan ohje, joka saattaa näyttää tutulta, sillä se on muunnelma monelle tutusta maisemakahvilan raparperipiirakasta.
Reseptiin


Valkosuklaa-vadelmajuustokakku browniepohjalla
Tässä kakussa yhdistyy mehevä brownie, lempeä valkosuklaa ja ihanat marjat. Maistui ainakin koemaistelijoille hyvin!
Reseptiin
Mustikkamuffinnit
Vieläkö sieltä pakastimesta löytyy mustikoita? Meillä mustikoita sujahti näihin ihaniin mustikkamuffinneihin! Nää sopis myös hyvin äitienpäivän viemiseksi, vai mitä ootte mieltä?
Reseptiin
Berliininmunkit/hillomunkit
Kumpi saa sulle hymyn huulille; hillomunkki vai berliininmunkki? Meillä mä tykkään enemmän hillomunkista ja mies rakastaa pomadaa, jonka tein tällä kertaa ite! Pomadan valmistus on itseasiassa aika yksinkertaista, mutta se vaatii aikaa ja lämpömittarin. Pomada säilyy hyvin jääkaapissa, ja se kannattaisikin tehdä edellisenä päivänä tekeytymään. Mä kuitenkin tein munkit ja pomadan samana päivänä, enkä havainnut mitään ongelmaa.
Reseptiin
Suklaavanukas
Tämä suklaavanuakas lohduttaa kiireissä ja ilahduttaa vapainapäivinä. Tästä suklaavanukkaasta tuli ihanan paksua ja täyteläistä keltuaisten ansioista. Mies sanoi että maistuu ihan jakky-vanukkaalta, eli lopputulos on aika lähellä täydellisyyttä! Eikun testaamaan, pysyykö teillä lusikat tästä ihanasta jälkiruoasta erossa, meillä ei nimittäin!
Reseptiin

Hedelmäkiisseli
Jotkut saattaisivat kutsua tätä jälkkäriä hedelmä- tai aurinkokiisseeliksi, mutta minulle tämä on aina ollut, ja tulee aina olemaan tipukiisseli. Tipukiisseli kuuluu mun mielestä pääsiäisen odotukseen ja taisin odottaa sitä pienenä jopa enemmän kuin suklaamunia! 😀
Reseptiin
Mokkapalat ilman vatkausta
Mokkapalat taitaa olla kaikille suomalaisille tuttu herkku. Mä oon etsinyt ja kehitellyt sitä täydellistä mokkapalareseptiä ja tällä kertaa taisin päästä aika lähelle napakymppiä! Tässä reseptissä vatkaimet saa vapaapäivän, sillä taikinaan ei tarvitse vaahdotella mitään.
Reseptiin

Suklaamuffinssit
Mehevät ilman vatkailuja syntyvät suklaamuffinssit syntyvät tällä reseptillä
Reseptiin
Runebergin tortut
Runebergin tortuthan on taiottu alunperin ruokakomeroista olevista raaka-aineista; keksien jämistä, hillosta jne. Tämän periaatteen takia minun mielestä nykyäänkin on turha ostaa karvasmantelia ja punssia, jos niitä ei käytä koko loppuvuonna. Siksi mä kostutan tortut kahvilla maustetulla sokeriliemellä, toimii! Kahvia on juuri sen verran, että se ei maistu mutta tuo ns. sitä jotain torttuun.
Reseptiin
Marjaisa vispipuuro
Vispipuuroa pakastimen aarteista. Tässä puurossa maistuu vadelma, mustikka ja kirpakkuutta antaa mustaherukka. Ihanaa! Tätä puuroa nautiskellessa mietiskelin: kannatti pyllöttää mustikkametsässä kesällä ilta toisensa jälkeen!
Reseptiin
Pähkinäkakku
Tämän resepti on alkujaan mun siskolta. Rakastuin kakkuun ensipuraisulla ja se on jäänyt mun vakioresepteihin. Tämä mun kuvassa oleva mallikakku on tehty tavallista pienemmällä vuoalla puolikkaalla reseptillä. Tällä reseptillä tulee yksi kuivakakku n.1,5 l vuokaan.
Reseptiin

After eight- leivokset
Minttusuklaa ja ihana mehevä browniepohja yhdistyy näissä herkullisissä pikku leivoksissa. Täydellisiä jouluun!
Reseptiin
Piparkakkutaikina
Itsetehty piparkakkutaikina on ihanaa, ja voihan siitä leipoa ihan pipareitakin!
Reseptiin
Kanelipannacotta
Kanelipannacotta on ihana ylellinen jälkkäri. Kaneli tuo jälkkäriin ihanan jouluisen fiiliksen.
Reseptiin
Fazerinakääretorttu
Kääretorttu on helppo ja nopea tarjottava! Tässä reseptissä on kääretorttulevyn resepti ja ihanan pehmeä fazerinatäyte!
Reseptiin
Puolukkavispipuuro
Mun mielestä vispipuurosta on turha siivilöidä kuitupitoisia kuoria pois, vaan tykkään ajaa puolukka-vesi seoksen sauvasekoittimella sileäksi mehuksi ennen kuin lisään mannaryynit.
Reseptiin

Porkkanakakku
Porkkanakakku kuuluu syksyyn. Me ei maltettu odottaa maistaa tätä kakkua, joten kakusta puuttui pala jo ennen kun se edes pääsi pöytään.
Reseptiin
Mustaherukkavispipuuro
Mustaherukkavispipuuro maistuu ihanalta vaniljakastikkeen kanssa. Kannattaa kokeilla jos perinteiset kermat ja maidot kyllästyttää!
Reseptiin
Pannari pieneen vuokaan
Välillä tekee mieli tehdä pannaria vähän pienempi määrä, tässä pannarireseptissä tehdään noin puolikkaan pellin kokoinen pannari esim kahdelle hengelle!
Reseptiin
Amerikkalaiset suklaahippukeksit
Tiedättehän ne pehmeät, reunoilta aavistuksen rapeat amerikkalaiset suklaahippukeksit, jollaisia saa esimerkiski Subwaysta? Nämä on juuri sellaisia!
Reseptiin
Marjakiisseli pakastemarjoista
Mä tykkään tehä kiisselin 1/1 suhteella, eli samanverran sattumia kuin nestettä. Lisäksi tykkään keittää pelkästä mehusta kiisselin, jonka kaadan jäisten marjojen päälle. Jos tekee näin, pitää kiisselin olla tavallista paksumpi kehittämisvaiheessa, sillä marjoista irtoaa mehua joka ohentaa koostumusta kunhan ne sulavat kiisseliin.
Reseptiin