Makeat

Välillä arkenakin tekee mieli jälkkäriä tai jotain ihanaa herkkua! Tältä sivulta löydät helppoja reseptejä herkullisiin makeisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Tekisikö mielesi pullaa, kakkua vai vaikka vispipuuroa? Täältä löydät ohjeet kaikkiin näihin!

Pullataikina

Pullaan liittyy itsellä niin paljon muistoja yhteisistä leivontahetkistä äidin kanssa. Meillä pullaa leivottiin melkein joka lauantai. Pulla on mielestäni parhaita ja helpoimpia leivonnaisia joiden leipomiseen voi ottaa lapsetkin mukaan! Lisäksi pullan raaka-aineet ei maksa maltaita! 

Reseptiin

Raparperi-mansikka britakakku

Tähän britakakkuun tein raparperi curdin väliin, jota jäi kyllä ylikin! Pitää syödä loput vaikka lettujen kanssa. Raparperi curdin lisäksi väliin sujahti mansikoita ja kermarahkaa mitkä maistuu ihanalta runsasmarenkisen britakakkupohjan kanssa!

Reseptiin

Raparperipiirakka jogurtilla

Raparperipiirakka on kuulunut koulun loppuun meidän perheessä, silla äiti teki sitä AINA koulun päättäjäispäivänä kun asuin vielä kotona. Tässä helppo ja nopea raparperipiirakan ohje, joka saattaa näyttää tutulta, sillä se on muunnelma monelle tutusta maisemakahvilan raparperipiirakasta.

Reseptiin

Mustikkamuffinnit

Vieläkö sieltä pakastimesta löytyy mustikoita? Meillä mustikoita sujahti näihin ihaniin mustikkamuffinneihin! Nää sopis myös hyvin äitienpäivän viemiseksi, vai mitä ootte mieltä?

Reseptiin

Berliininmunkit/hillomunkit

Kumpi saa sulle hymyn huulille; hillomunkki vai berliininmunkki? Meillä mä tykkään enemmän hillomunkista ja mies rakastaa pomadaa, jonka tein tällä kertaa ite! Pomadan valmistus on itseasiassa aika yksinkertaista, mutta se vaatii aikaa ja lämpömittarin. Pomada säilyy hyvin jääkaapissa, ja se kannattaisikin tehdä edellisenä päivänä tekeytymään. Mä kuitenkin tein munkit ja pomadan samana päivänä, enkä havainnut mitään ongelmaa.

Reseptiin

Suklaavanukas

Tämä suklaavanuakas lohduttaa kiireissä ja ilahduttaa vapainapäivinä. Tästä suklaavanukkaasta tuli ihanan paksua ja täyteläistä keltuaisten ansioista. Mies sanoi että maistuu ihan jakky-vanukkaalta, eli lopputulos on aika lähellä täydellisyyttä! Eikun testaamaan, pysyykö teillä lusikat tästä ihanasta jälkiruoasta erossa, meillä ei nimittäin!

Reseptiin

Hedelmäkiisseli

Jotkut saattaisivat kutsua tätä jälkkäriä hedelmä- tai aurinkokiisseeliksi, mutta minulle tämä on aina ollut, ja tulee aina olemaan tipukiisseli. Tipukiisseli kuuluu mun mielestä pääsiäisen odotukseen ja taisin odottaa sitä pienenä jopa enemmän kuin suklaamunia! 😀

Reseptiin

Mokkapalat ilman vatkausta

Mokkapalat taitaa olla kaikille suomalaisille tuttu herkku. Mä oon etsinyt ja kehitellyt sitä täydellistä mokkapalareseptiä ja tällä kertaa taisin päästä aika lähelle napakymppiä! Tässä reseptissä vatkaimet saa vapaapäivän, sillä taikinaan ei tarvitse vaahdotella mitään.

Reseptiin

Runebergin tortut

Runebergin tortuthan on taiottu alunperin ruokakomeroista olevista raaka-aineista; keksien jämistä, hillosta jne. Tämän periaatteen takia minun mielestä nykyäänkin on turha ostaa karvasmantelia ja punssia, jos niitä ei käytä koko loppuvuonna. Siksi mä kostutan tortut kahvilla maustetulla sokeriliemellä, toimii! Kahvia on juuri sen verran, että se ei maistu mutta tuo ns. sitä jotain torttuun.

Reseptiin

Marjaisa vispipuuro

Vispipuuroa pakastimen aarteista. Tässä puurossa maistuu vadelma, mustikka ja kirpakkuutta antaa mustaherukka. Ihanaa! Tätä puuroa nautiskellessa mietiskelin: kannatti pyllöttää mustikkametsässä kesällä ilta toisensa jälkeen!

Reseptiin

Pähkinäkakku

Tämän resepti on alkujaan mun siskolta. Rakastuin kakkuun ensipuraisulla ja se on jäänyt mun vakioresepteihin. Tämä mun kuvassa oleva mallikakku on tehty tavallista pienemmällä vuoalla puolikkaalla reseptillä. Tällä reseptillä tulee yksi kuivakakku n.1,5 l vuokaan.

Reseptiin

Puolukkavispipuuro

Mun mielestä vispipuurosta on turha siivilöidä kuitupitoisia kuoria pois, vaan tykkään ajaa puolukka-vesi seoksen sauvasekoittimella sileäksi mehuksi ennen kuin lisään mannaryynit.

Reseptiin

Porkkanakakku

Porkkanakakku kuuluu syksyyn. Me ei maltettu odottaa maistaa tätä kakkua, joten kakusta puuttui pala jo ennen kun se edes pääsi pöytään.

Reseptiin

Marjakiisseli pakastemarjoista

Mä tykkään tehä kiisselin 1/1 suhteella, eli samanverran sattumia kuin nestettä. Lisäksi tykkään keittää pelkästä mehusta kiisselin, jonka kaadan jäisten marjojen päälle. Jos tekee näin, pitää kiisselin olla tavallista paksumpi kehittämisvaiheessa, sillä marjoista irtoaa mehua joka ohentaa koostumusta kunhan ne sulavat kiisseliin.

Reseptiin

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑